E uiga ile DLC Q&A

Q: O le a le DLC?

A: I se faapuupuuga, o le DesignLights Consortium (DLC) o se faʻalapotopotoga o loʻo faʻatulagaina tulaga faʻatinoga mo mea faʻapipiʻi moli ma pusa toe faʻaleleia.

E tusa ai ma le upega tafaʻilagi a le DLC, o latou "...o se faʻalapotopotoga e leai ni tupe mama e faʻaleleia atili le malosi, lelei o moli, ma le poto masani a le tagata i totonu o le siosiomaga fausia.Matou te galulue faʻatasi ma mea faʻaoga, polokalame faʻaleleia o le malosi, tagata gaosi oloa, faʻataʻitaʻiga moli, tagata e ona fale, ma faʻalapotopotoga a le malo e fausia ni faʻatonuga faigata mo le faʻatinoina o moli e faʻafetaui i le saoasaoa o tekinolosi.

FAAMANATU: E taua le aua le fenumiai le DLC ma le Energy Star.E ui o fa'alapotopotoga uma e lua e fa'atatauina oloa i le malosi o le malosi, o le Energy Star ose polokalame 'ese'ese na amataina e le Ofisa o Puipuiga o le Si'osi'omaga (EPA).

Q: O le a le lisi DLC?
A: O le lisi DLC o lona uiga o se oloa faʻapitoa na faʻataʻitaʻiina e tuʻuina atu ai le malosi sili atu.

O mea fa'amalama fa'amaonia DLC e masani lava ona ofoina atu lumens i le watt (LPW).O le maualuga o le LPW, o le tele o le malosi e liua i le malamalama aoga (ma le itiiti ifo o le malosi e leiloa i le vevela ma isi mea le lelei).O le uiga o lenei mea i le tagata fa'au'u fa'aaoga e maualalo pili eletise.

E mafai ona e asiasi i le https://qpl.designlights.org/solid-state-lighting e suʻe ai oloa moli e lisiina i le DLC.

Q: O le a le DLC "Premium" lisi?
A: Fa'ailoa mai i le 2020, o le fa'avasegaga o le "DLC Premium" "... ua fa'amoemoe e fa'a'ese'ese oloa e maua ai le fa'asao maualuga o le malosi a'o tu'uina atu le lelei o le malamalama ma le fa'atonuina o fa'atinoga e sili atu i mana'oga DLC Standard."

O le uiga o lenei mea e faʻaopoopo i le maualuga o le malosi o le malosi, o se oloa lisi lisi Premium o le a ofoina atu:

Tulaga lelei o le malamalama (fa'ata'ita'iga, fa'aali sa'o o lanu, e o'o lava i le tufatufaina o le malamalama)
Fa'aiila vaivai (o le pupula e mafua ai le vaivai e mafai ona fa'alavelave ai le gaosiga)
Ole ola ole oloa
Sa'o, fa'aauau pea le faanenefu
E mafai ona e asiasi https://www.designlights.org/wp-content/uploads/2021/07/DLC_SSL-Technical-Requirements-V5-1_DLC-Premium_07312021.pdf e faitau ai e uiga i manaoga DLC Premium i auiliiliga.

Q: E tatau ona e aloese mai oloa e le o lisiina DLC?
A: E ui e moni o le lisi DLC e fesoasoani e faʻamautinoa se tulaga faʻapitoa o le faʻatinoga, e le o lona uiga o se fofo moli e aunoa ma le faʻailoga a le DLC o le faʻatagaina e matua maualalo lava.I le tele o tulaga, atonu o lona uiga o le oloa e fou ma e leʻi lava le taimi e faʻaoga ai i le suʻega DLC.

O lea la, e ui o se tulafono lelei o le lima matua le filifilia o oloa DLC-lisiina, o le leai o se lisi DLC e le tatau ona avea ma se faʻatau.

Q: O afea e tatau ai ona e filifilia se oloa DLC-lisi?

A: E masani lava, o le lisi DLC o se mea e manaʻomia e maua ai se tupe toe totogi mai lau kamupani aoga.I nisi tulaga, e mana'omia se lisi Premium.

O le mea moni, i le va o le 70% ma le 85% o tupe faʻaalu e manaʻomia ai oloa lisi DLC e agavaa ai.

O lea la, afai o lau sini o le faʻateleina o tupe teu i luga o lau pili aoga, o se lisi DLC e aoga tele le sailia.

E mafai ona e asiasi i le https://www.energy.gov/energysaver/financial-incentives e su'e tupe toe totogi i lou eria.


Taimi meli: Oke-27-2023